luni, 15 septembrie 2014

Cărți interesante pe Elefant

Am descoperit câteva cărți pe care îmi propun să le citesc. Unele dintre ele au prețuri reduse pe Elefant:1. Hotel Pastis - un roman scris de Petre Mayle, fără îndoială unul dintre autorii mei preferați. Am citit și mi-au plăcut mult Un an în Provence (stoc epuizat), Din nou în Provence, Un an bun, Provence pentru totdeauna, Hoțul de vinuri.
Cartea are o reducere de preț de 45% și costă 14 lei. Simon, un tip bogat, plictisit, divorțat transformă sediul unei jandarmerii din Provence într-un hotel.
Și celelalte cărți ale lui Peter Mayle au reduceri de prețuri atractive.
2. Dansatoarea lui Degas de Kathryn Wagner. Alexandrie reușește să intre în corpul de balet al Operei din Paris, sperînd că va reusi să-și găsească un loc în societate și că va putea asigura viitorul financiar al familiei ei. Se îndrăgostește curând de enigmaticul pictor ale cărui tablouri care descriu viața de culise a balerinelor au scandalizat o societate întreagă și au revoluționat lumea artei. Alexandrie e tot mai atrasă de arta lui Degas și de secretele întunecate ale Parisului și va ajunge să riște pentru a-și implini visul de iubire, dar și pentru obsesia ei de a deveni o stea a baletului.


3. Madame Mallory și micul bucătar indian, de Richard C. Morais. Hassan Haji pleacă din Mumbai în Franța, unde deschide un restaurant cu specific indian, peste drum de exclusivistul relais al lui Madame Mallory. El trece prin mai multe aventuri, va cunoaște dragostea adevărată și va deveni un chef parizian foarte apreciat. O poveste despre puterea destinului, despre pasiune și talent, alertă, amuzantă și sensibilă, care îmbină culoarea și miresmele bucătăriei indiene cu rafinamentul gastronomiei frantuzești.


Voi reveni după ce le citesc.